Telefon
Telegram
WhatsApp
İnstagram

SİGARA BAĞIMLILIĞI

SİGARA BAĞIMLILIĞI

Ne yapılır?
Seans sırasında, içilen sigaradan alınan frekans, elektronik olarak ters çevrilerek (ayna görüntüsü olarak) çok küçük elektromanyetik sinyaller şeklinde vücuda verilir. (Birbirinin tam tersi iki frekans, birbirini yok eder.) İşlem sırasında sakinleşme-rahatlama dışında bir şey hissedilmez.

Terapinin etkisi nasıldır?
Seans sonrasında vücutta hızlı bir temizlenme olmakta ve bir iki gün içinde bünye, sigarayı gerçekte olduğu gibi, yani gerçek bir zehir olarak algılamakta ve sigara dumanına karşı doğal bir şekilde tepki vermektedir. Aslında, bu terapiler ile vücudun nikotine karşı yıllar içinde geliştirmiş olduğu "tolerans" hali ortadan kalkmakta, vücut, sigara dumanını gerçek haliyle, yani vücuda yabancı bir madde olarak algılamaya başlamaktadır.
Yapılan seans, sigara isteğini azaltır... Kısaca, terapiler sonrasında sigara isteği, çok net olarak hissedilebilir şekilde azalmakta, sigaranın dumanına karşı vücutta bir tepki oluşmakta ve seansa giren kişilerin hemen hepsinin söylediği gibi "vücudun sigara istemiyor olması, fiziksel bir istek duymama hali" yaşanmaktadır. Etki, -nikotin vücuda tekrar tekrar ve ısrarla tanıtılmadıkça- kalıcıdır.

Kaç seans sürer...
Sigara bırakma konusunda yaptığımız terapilerin tek bir seansı çoğu zaman yeterlidir. Fakat gerekirse destek seansı uygulanabilmektedir.
İlk 48 saat önemli... İlk 48 saat, vücudun, yeni enerjetik duruma adaptasyonu için gerekli süredir ve kişinin, sigara isteğine karşı az ya da çok direnmesi gereken zamandır. Bu sırada şiddetli bir sigara isteğinin olması beklenmez ancak, yine de ilk 48 saat en riskli zaman dilimidir. 48 saat bitiminde sigara isteğinin artık sadece bazı zamanlarda ve sadece hafifçe gelmesi beklenir.

Destek seansı ne zaman önerilir...
48 saat geçtiği halde, sadece zaman zaman da olsa; baş etmekte zorlandığınız bir sigara içme isteği duyuyorsanız, size, destek seansı kesinlikle önerilir. Destek seansı için ücret talep edilmez.

3 ay boyunca ikinci seans hakkı...
Gerektiğini düşünüyorsanız, 3 ay içinde ikinci bir seans isteme hakkına sahipsiniz. Yani 3 ay içinde kullanabileceğiniz yeni bir seans hakkınız cebinizde duruyor. Eğer hayatın getirdiği herhangi bir sıkıntı ile ya da sebep ne olursa olsun bir şekilde sigaraya karşı istek başladığını hissederseniz hemen bize başvurmanızı istiyoruz. Ya da diyelim ki bu 3 ay içinde psikolojinizi bozacak ve sizi zorlayacak şeyler yaşadınız, bize gelip, ruhsal sıkıntınızı azaltacak Bach çiçekleri seansları almanızı da öneriyoruz...

Nasıl yapılır?
Seans öncesi, kişinin her zaman tükettiği sigara markasından bir sigara içmesi talep edilmektedir, çünkü terapi, tam olarak içilen bu son sigara üzerinden gerçekleştirilmektedir.
Kişinin içtiği son sigara, küçük bir cam tüp içine söndürülmekte ve bu sigara ‘silinecek frekans örneği’ olarak kullanılmaktadır. Bu bakımdan genellikle tükettiğiniz, vücudunuzda bağımlılık oluşturmuş olan sigara markasının seans öncesi kullanılması, tedavinin etkinliğini arttırmaktadır.
Seans uygulaması ortalama 30 - 50 dakika sürebilmektedir.

Seans öncesi dikkat edilmesi gerekenler...
Terapilerin tümünde amaç; vücutta detoks-temizlenme sağlanmasıdır. Bu bakımdan seanslar öncesinde su tüketilmeye başlanması oldukça önemlidir. Terapiler sırasında vücutta su eksiği oluşmaması açısından yeterli su tüketimi sağlanması gerekmektedir. Seans sırasında vücutta başlayan temizlenme ile vücut suya ihtiyaç duymaktadır.
Çok su tüketimi önemli...
Vücutta seans uygulaması öncesinden su tüketiminin gerçekleştirilmeye başlanması gerekmektedir. Terapi işlemi sonrasında ise, özellikle ilk 48-72 saat boyunca günde 3 litre ve üzeri olmak üzere, bol miktarda su tüketilmesi gerekmektedir. Vücutta oluşturulan detoks ve temizlenme etkisine, saunaya giderek ya da banyoda sıcak su altında biraz fazla zaman geçirerek ve bol su içerek katkıda bulunmak gerekmektedir. Sigaradan kolayca kurtulabilmek açısından bu kurala uyulması oldukça önemlidir. Seans sonrası ilk birkaç gün, detoksa bağlı olarak hafif halsizlik ve vücutta hafif bir sigara- kül kokusu hissedilmesi, temizlenme belirtisi olarak kabul edilen normal durumlardır.

Kime öneriyoruz?
Öncelikli adım: Sigarayı bırakma konusunda samimi olmak
Sigarayı bırakmayı istemeniz durumunda gerçekleştirilecek seanslar doğrultusunda etkili bir tedavi oluşturulmaktadır.
Nikotin isteğinin azaltılması; terapilerin en belirgin etkisi, kişide bağımlılık duyduğu unsura, yani sigaraya karşı isteğin azalmasıdır.
Nikotine karşı fiziksel bağımlılık, sigaranın kaç yıldır kullanıldığı ve tüketilme miktarına göre artış göstermektedir. Aynı doğrultuda,  terapilerde oluşturulacak etki mekanizmalarını düşündüğümüz zaman, madde bağımlılığının oranı ne kadar artarsa, terapinin vücutta oluşturacağı temizlenmenin etkisi de o kadar artış gösterecektir diyebiliriz. Vücutta bağımlılığın oluşturduğu kirlenme ne kadar fazla olursa, terapinin etkisiyle oluşturulacak temizlenme de o kadar fazla olmaktadır. Bu noktada, seans sonrası vücutta oluşacak temizlenmenin desteklenmesi de oldukça önemli bir yere sahiptir.
Stresin azaltılması; terapilerin bir başka etkisi ise, kişide stres düzeyinin azaltılması oluşturmaktadır.
Sigarayı bırakmak, terapiler ile oldukça kolay hale gelmektedir. Sigaraya bağımlılığı ağır fiziksel düzeyde ya da psikolojik düzeyde olan kişilerin terapiler ile sigarayı bırakmasını önermekteyiz.

Kısaca biz ne yapıyoruz...
Terapi sırasında, dışarıdan verilen çok düşük elektromanyetik sinyaller kullanılarak vücudun iletişime girmesi amaçlanmaktadır.
Terapinin etkilerinin ortaya çıkmaya başlaması için 2 günlük adaptasyon süresi gerekli olmaktadır. İki gün sonrasında kişide hala sigara içme isteği gözlemlenmesi durumunda, uygulamanın kesinlikle tekrar uygulanması gerekmektedir. Bu bakımdan terapiden iki gün sonrasında kişide nikotin isteğinin azalması ve nikotin krizlerinin yaşanmaması beklenmektedir. Sigara isteğinin ara ara ve kısa süreli olarak ortaya çıkması normal kabul edilmektedir. Aynı doğrultuda iki günden sonra, sigara dumanının kişide mide bulantısı ve tiksinti yaratması beklenmektedir. Kişi aniden oluşan içme isteği doğrultusunda sigara içse dahi, eski tadı alamadığını ve keyif duygusunun kalmadığını fark etmelidir. Uygulanan terapi doğrultusunda, vücutta içilen sigaraya karşı tepki oluşturulmakta ve kişi sigarayı söndürme ihtiyacı hissetmektedir.